С цел преодоляването на икономическите трудности, възникнали във връзка с COVID-19 кризата, „РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД“ получи безвъзмездна финансова помощ в рамките на процедура BG16RFOP002-2.073 „ПОДКРЕПА НА МИКРО И МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ПАНДЕМИЯТА COVID-19“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

Наименование на проекта:

„Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“

Цел/и на проекта и очаквани резултати:

Осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19 (в частност „РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД“). Постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места в компанията.

Допълнителна информация:

Код на проектно предложение: BG16RFOP002-2.073-16093

Идентификатор на бенефициент: ЕИК: 130996551

Наименование на бенефициент: РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД

Дата на стартиране: 14.09.2020

Дата на приключване: 14.12.2020

Стойност на бюджета в лева:

Общо: 10 000.00

Финансиране от ЕС:

ЕФРР: 8 500.00

Национално финансиране: 1 500.00

www.eufunds.bg

Проект BG16RFOP002-2.073-16093„Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“. Проектът се осъществява в рамките на процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, финансирана от ОП „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

eu covid

На LIGNA 2019 SCM представи визията си за следващото поколение мебелна фабрика

Издание 2019 на знаменитото изложение Ligna беляза 60-тото юбилейно участие на италианския гигант SCM в Хановер с елегантен и светъл щанд от над 4 хил. кв. м. и с посетители и клиенти от 5-те континента. Официалният дилър на SCM за България РИМ Инженеринг по традиция се грижеше за гостите от България, запознавайки ги с последните новости в технологичните производствени решения на ниво организация на модерна мебелна фабрика и на равнище отделни машини с най-новите модели и подобрения.

Фокусът на тазгодишното представяне на SCM в Хановер беше върху визията за последно поколение мебелна фабрика под наименованието Smart & Human Factory. Логична еволюция на насочената към автоматизацията Индустрия 4.0, новата концепция на SCM се гради на умната, но и достъпна взаимовръзка човек-робот за целите на гъвкав производствен процес при доминиращо присъствие на индивидуални клиентски поръчки за мебели.

В обширната демонстрационна зона посетителите на щанда на SCM в зала 13 имаха възможността да наблюдават в реално време как машини, роботи и хора работят по-лесно и по-ефективно заедно. Автоматизираното производство на индивидуални поръчки е с максимална гъвкавост и възможност да бъде комплектовано за разнообразни по обем и вид мебелни производства. В своята същност процесът протича в няколко основни стъпки, започвайки от софтуерните и дигитални приложения, които обработват различните заявки и предварително „планират“ и групират необходимите детайли. Автономни мобилни роботи разпознават и взимат за отвеждане необходимите плочи към зоната за екитекиране и разкрояване. Следва повторно сканиране и своеобразни интелигентни мобилни товарни колички отвеждат вече разкроените детайли до следващата работна точка. Кантиращата машина от ново поколение работи с различни по размер, форма и цвят детайли, като автоматично устройство връща кантираните детайли при оператора. Следвайки същият работен модел, автономните товарани колички отвеждат детайлите към пробивен център, след това към зоната за асемблиране, пакетиране и складиране на готовата продукция. Тези сложни и многобройни операции протичат в хармония и безопасност между човешкото присъствие на оператора и постоянно движещите се из фабриката автономни роботи, които в реално време засичат и заобикалят евентуални препятствия по трасето.

Друг акцент от представянето на SCM бяха технологичните решения за повърхностна обработка – шлайфане, пресоване, финишна обработка, лакиране и боядисване – на щанда на Superfici в зала 16, също следвайки модела на новата умна фабрика.

Общо над 60 новости – нови модели, подобрения и нововъведения бяха показани де факто във всички сфери на предлаганите от SCM технологиии видове машини – за обработка на плочи и масив, за занаятчийски, малки, средни и големи индустриални производства, като допълнително затвърждаване на водещата позиция на италианската група като компанията, предлагаща най-широкия спектър в света от решения за вторична обработка на дърво.

 

 U9A2560

 

 U9A2987

 

 U9A3197

Нов софтуер, нови технологични решения и напълно автоматизирана работна клетка за производство на мебели по поръчка, всичко под една марка - SCM

 

 

 

 

 

 

 

 

Синоним на солидност, надеждност и иновация, SCM демонстрира лидерската си позиция с огромна изложбена площ в Хановер. Посетителите имаха възможността да наблюдават последните технологични решения и иновативните работни клетки от поколение 4.0 на обща изложбена площ над 4 000 кв. м. разположена в две изложбени палати.

SCM Arena.В средата на изложбената площ в зала 13 беше разположена отворена към всички посетители презентационна арена със серия от планирани срещи, дискусии и презентации на гост-лектори, касаещи бъдещето на дървообработващата и мебелната индустрия и иновациите в сектора. 

press conf 3

20170526 143150 edit

Индустрия 4.0 е въплътена в новите напълно автоматизирани работни клетки от SCM. Това производствено решение от ново поколение е конкретен отговор на необходимостта от „масова персонализация“ при производството на мебели и обзавеждане. Целта на работната клетка е да посрещне индивидуалните нужди на клиента, същевременно запазвайки предимствата на индустриалното производство. Цялата система е напълно автоматизирана, управлявана от софтуера Maestro Watch, поддържана чрез антропоморфен робот снабден с визуална система за разпознаване на работните детайли и управлявана от един единствен оператор. Работната клетка поколение 4.0 е изключително гъвкаво производствено решение, чрез което е възможна обработката на голямо разнообразие от детайли, както в дълги, така и в единични серии. 

lean cell 4.0

Scm Ligna 68

Нови пакети софтуер Maestro Suite също бяха представени на Ligna 2017.Най-значимите нововъведения касаят Maestro Cut, софтуерът управляващ пакетно-разкройващите циркуляри SCM, който е снабден с напълно нов мулти-тъч интерфейс на 21-инчов екран 16:9. Това прави управлението на машините максимално лесно. Maestro Cut е на разположение при цялата гама пакетни циркуляри на SCM и може да бъде използван за управление на всички машинни функции. Върховите резултати в топ гамата се постигат чрез софтуера Maestro Ottimo Cut, нов оптимизиращ софтуер разработен съвместно с известен италиански университет, създател на забележителен евристичен алгоритъм. Този оптимизиращ софтуер  при пакетните циркуляри намалява изчислителното време с от 10 до 30% и генерира диаграми за разкрой, които намаляват загубите на материал с до 50%. Това постижение поставя Maestro Ottimo Cut на връхната точка във софтуерните решения в тази продуктова категория.

Scm Ligna 21

Scm Ligna 73

По време на Ligna 2017 SCM представи над 60 технологични решения в различните си продуктови категории, създадени да отговорят на нуждите на всяка компания, от малките производители на мебели до мултинационалните компании. След горещия прием в началото на годината по време на Дните на Отворени Врати в централата на SCM в Римини, новите CNC центри Morbidelli M100и Morbidelli M200бяха демонстрирани пред още по-голяма публика. Друг значим акцент беше кантиращият CNC работен център Morbidelli P200, който може да разреши за всяка компания все по-често срещаната необходимост от разкрой и кантиране на нестандартни детайли с разнообразна форма. Това технологично решение определено се превърна в една от звездите в Хановер. Много подобрения бяха демонстрирани и в класическите машини, като двойно накланящият се диск при входното ниво разкройващи циркуляри Minimax SI Xи малката кантираща машина Minimax me40.

20170526 150206

Scm Ligna 17

Scm Ligna 47

20170526 122839 edit

SCM остава единствен бранд в дървообработващия сектор. И накрая, SCM Group обновява позиционирането си в представата на клиентите като обединява всички машини под името SCM. Брандовете познати досега, като Morbidelli, Stefani, Gabbiani и пр,. запазват присъствие като референция в имената на моделите на машините. Така SCM остава единствен синоним за дървообработващите машини, създавани от SCM Group.Новият имидж на компанията беше представен официално именно в Хановер под мотото “SCM е повече“, а създаването на иновации в дървообработващите технологии беше поставено в сърцевината на италианското ДНК на компанията.

Scm Ligna 2017 5

През месец април РИМ ИНЖЕНЕРИНГ взе традиционно участие в специализираното изложение за машини и материали за мебели в Интер Експо Център, София. Техномебел се проведе между 24-ти и 28-ми април паралелно със "Светът на мебелите". Впечатление направи разнообразието от машини и изложители за едно по-силно издание на Техномебел в сравнение с предходни години.

Екипът на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ посрещаше гостите си на познатата локация в зала 3. За пръв път в България беше демонстрирана и новата единна идентичност на SCM Group, с която всички видове машини и технологии за дървообработване вече са обединени под една единствена марка, SCM. Под шапката на бранда вече са всички досега познати марки, специализирани в различни технологични направления, като Morbidelli (CNC дървообработващи центри за пробиване и фрезоване), Stefani (кантиращи машини), Gabbiani (пакетни циркуляри), DMC (шлайф машини), Routech (CNC дървообработващи центри за строителни елементи), Celaschi (машини и производствени системи за паркет и подови настилки), Mahros (автоматизация), Sergiani (преси), SCM и Minimax (класически машини). Така клиентите на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ могат да намерят подходящото решение за тяхното производство лесно и удобно на едно място в сътрудничество с опитния екип на дългогодишния официален представител на SCM за България.

IMG 9887 web

IMG 9868 web

IMG 9880 web

Машини, които посетителите видяха в работен режим на щанда на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ:

Stefani MD - гъвкава и високопроизводителна кантираща машина индустриален тип

Машината е подходяща за средни и големи производства, изискващи непрекъснат работен процес с големи количества и разнообразни по размер и цвят кантове. Отличително предимство е възможността за работа с три вида технологии за залепване на канта и лесна смяна помежду им: AirFusion (агрегат за залепване на канта с горещ компресиран въздух), стопяемо лепило (EVA) и полиуретаново лепило (PU). Още едно предимство на модела е MultiEdge - машинна настройка по 4 оси от контролното табло със следните функции: различни тънки канотве (0.4, 0.6, 0.8,... мм.); различни по дебелина канотве и плочи със и без защитно фолио; кант с два радиуса; фрезоване с радиус диретно върху плочата (МДФ подготвен за боядисване); различен вид обработка с горен и долен агрегат.

IMG 9885 web

Morbidelli M200 - дървообработващ CNC център "всичко в едно" с много високи нива на гъвкавост при окомплектовка

Това решение при последното поколение обработка на дърво и композитни материали предлага оптимално съотношение цена-качество. 5-осната глава дава свобода на движение а 360 градуса, а ProSpace осигурява безопасен и бърз достъп от вскички страни на машината. С morbidelli M 100/200 получавате несравнимо качество при обработка благодарение на директно задвижваната 5-осна глава, която осигурява пълна липса на вибрации дори при много големи количества отнемане на материал, както и висока скорост на пробивната глава от 8.000 оборота с Ro.Ax шпинделите. В допълнение постигате 60% спестено време в работния цикъл благодарение на свръх оптимизирани времена при движението на работните групи и смяната на инструментите. Машината ви дава безгранични възможности при изработка на различни форми от различни материали - дърво, плочи, пластмаси, композитни материали. 

IMG 9877 web

IMG 9895 web

Ако сте пропуснали да посетите щанда ни в рамките на Техномебел 2018, свържете се с нашия екип сега, за да обсъдим най-подходящите решения за развитието на вашето производство.

IMG 9888 web

РИМ ИНЖЕНЕРИНГ - гр. София, ул. Христо Максимов 45, тел.: 02 873 23 61

 

И през 2017-та година РИМ ИНЖЕНЕРИНГ традиционно взе участие в единственото професионално изложение за технологии и материали за производство на мебели и дървообработка в България - Техномебел. Между 24-ти и 28-ми април Рим Инженеринг, като официален дилър за България на SCM GROUP, отново представи пред посетителите новостите в машините от италианския гигатнт в производството на технологии за дървообработка в зала 3, щанд C2.

Tehnomebel2017 2

Tehnomebel2017 3

Tehnomebel2017 4

МЕЖДУ 25-ТИ И 27-МИ ЯНУАРИ в централата на компанията в Римини, Италия, SCM посрещна над 2 500 гости от целия свят по повод организираните дни на отворени врати. Трите наситени с презентации дни бяха посветени на дигитализирането на мебелната и дървообработваща индустрия. С 50 модела машини изложени на място и над 100 различни демонстрации на машини в работен режим, организиторите определят събитието като изключително успешно и благодарят на всички посетители и партньори, в това число българската група собственици и мениждъри на мебелни фирми поканени и придружавани от екипа на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ, дилър на SCM за българския пазар. 

scm digital days 01.2018 2

Дигиталните дни представляваха отлична възможност за детайлен поглед към най-новите проявления на дигитализацията в мебелната индустрия и иновациите, които SCM въвежда в производствения цикъл. Стотиците посетители се потопиха изцяло във виртуалната реалност чрез умните очила проектирани от SCM, които спомагат да се осигури дистанционно и интерактивно техническо обсужване от ново поколение за клиентите и операторите на машини. Хиляда посетители проследиха наживо демонстрация на софтуарните апликации на бъдещето от SCM. Те предизвикаха огромен интерес сред гостите - производители на мебели, които планират производствата си в контекста на Индустрия 4.0.

Обзор на основните нови характеристики в софтуерния пакет Maestro Suite можете да видите в това видео.

 mg 6154

От 26-ти до 28-ми януари 2017 в централата на SCM GROUP в Римини, Италия се състояха дни на отворените врати, където в рамките на три дни бяха посрещнати над 2 000 гости от Европа и САЩ.

Във фокуса на събитието беше световната премиера на новите cnc центри серия AUTHOR, въвеждащи технологията „всичко в едно“. Моделите AUTHOR M100 и AUTHOR M200 предизвикаха силен интерес в посетителите с новото си ниво на възможности за пълна персонализация на работния режим. В отговор на най-съвременните индустриални потребности, новата серия дървообработващи центри прави достъпни в една cnc машина всички функционалности и всички нива на производителност. Неслучайно домакините от SCM GROUP маркират създаването на новите модели AUTHOR като значим еволюционен момент в сферата на дървообработващите центри въобще.

Сред гостите присъстваше активно и българска група водена официалния дилър на SCM GROUP за България фирма РИМ ИНЖЕНЕРИНГ. Всички те се запознаха отблизо в шоурума на SCM GROUP с новите cnc центри AUTHOR, както и с последните технологииза CNC обработката на масивна дървесина, за четиристранно профилиращи машини, фрезови машини, пакетни циркуляри, автоматизация и складиране, кантиращи машини, преси и технологии за комплектоване, шлайфмашини и последно поколение софтуер. Визитата обхвана също производствените предприятия на SCM GROUP във Вила Верукио – мястото, където се създават технологиите на SCM GROUP, от машинните корпуси до резервните части. Традиционното гостоприемство на домакините нямаше да бъде пълно и без гала вечерята за всички гости.

 mg 6156

 mg 7143

 mg 6616

 mg 7182

 mg 7259

SCM GROUP Open House BG group sm