Нов софтуер, нови технологични решения и напълно автоматизирана работна клетка за производство на мебели по поръчка, всичко под една марка - SCM

 

 

 

 

 

 

 

 

Синоним на солидност, надеждност и иновация, SCM демонстрира лидерската си позиция с огромна изложбена площ в Хановер. Посетителите имаха възможността да наблюдават последните технологични решения и иновативните работни клетки от поколение 4.0 на обща изложбена площ над 4 000 кв. м. разположена в две изложбени палати.

SCM Arena.В средата на изложбената площ в зала 13 беше разположена отворена към всички посетители презентационна арена със серия от планирани срещи, дискусии и презентации на гост-лектори, касаещи бъдещето на дървообработващата и мебелната индустрия и иновациите в сектора. 

press conf 3

20170526 143150 edit

Индустрия 4.0 е въплътена в новите напълно автоматизирани работни клетки от SCM. Това производствено решение от ново поколение е конкретен отговор на необходимостта от „масова персонализация“ при производството на мебели и обзавеждане. Целта на работната клетка е да посрещне индивидуалните нужди на клиента, същевременно запазвайки предимствата на индустриалното производство. Цялата система е напълно автоматизирана, управлявана от софтуера Maestro Watch, поддържана чрез антропоморфен робот снабден с визуална система за разпознаване на работните детайли и управлявана от един единствен оператор. Работната клетка поколение 4.0 е изключително гъвкаво производствено решение, чрез което е възможна обработката на голямо разнообразие от детайли, както в дълги, така и в единични серии. 

lean cell 4.0

Scm Ligna 68

Нови пакети софтуер Maestro Suite също бяха представени на Ligna 2017.Най-значимите нововъведения касаят Maestro Cut, софтуерът управляващ пакетно-разкройващите циркуляри SCM, който е снабден с напълно нов мулти-тъч интерфейс на 21-инчов екран 16:9. Това прави управлението на машините максимално лесно. Maestro Cut е на разположение при цялата гама пакетни циркуляри на SCM и може да бъде използван за управление на всички машинни функции. Върховите резултати в топ гамата се постигат чрез софтуера Maestro Ottimo Cut, нов оптимизиращ софтуер разработен съвместно с известен италиански университет, създател на забележителен евристичен алгоритъм. Този оптимизиращ софтуер  при пакетните циркуляри намалява изчислителното време с от 10 до 30% и генерира диаграми за разкрой, които намаляват загубите на материал с до 50%. Това постижение поставя Maestro Ottimo Cut на връхната точка във софтуерните решения в тази продуктова категория.

Scm Ligna 21

Scm Ligna 73

По време на Ligna 2017 SCM представи над 60 технологични решения в различните си продуктови категории, създадени да отговорят на нуждите на всяка компания, от малките производители на мебели до мултинационалните компании. След горещия прием в началото на годината по време на Дните на Отворени Врати в централата на SCM в Римини, новите CNC центри Morbidelli M100и Morbidelli M200бяха демонстрирани пред още по-голяма публика. Друг значим акцент беше кантиращият CNC работен център Morbidelli P200, който може да разреши за всяка компания все по-често срещаната необходимост от разкрой и кантиране на нестандартни детайли с разнообразна форма. Това технологично решение определено се превърна в една от звездите в Хановер. Много подобрения бяха демонстрирани и в класическите машини, като двойно накланящият се диск при входното ниво разкройващи циркуляри Minimax SI Xи малката кантираща машина Minimax me40.

20170526 150206

Scm Ligna 17

Scm Ligna 47

20170526 122839 edit

SCM остава единствен бранд в дървообработващия сектор. И накрая, SCM Group обновява позиционирането си в представата на клиентите като обединява всички машини под името SCM. Брандовете познати досега, като Morbidelli, Stefani, Gabbiani и пр,. запазват присъствие като референция в имената на моделите на машините. Така SCM остава единствен синоним за дървообработващите машини, създавани от SCM Group.Новият имидж на компанията беше представен официално именно в Хановер под мотото “SCM е повече“, а създаването на иновации в дървообработващите технологии беше поставено в сърцевината на италианското ДНК на компанията.

Scm Ligna 2017 5