През месец април РИМ ИНЖЕНЕРИНГ взе традиционно участие в специализираното изложение за машини и материали за мебели в Интер Експо Център, София. Техномебел се проведе между 24-ти и 28-ми април паралелно със "Светът на мебелите". Впечатление направи разнообразието от машини и изложители за едно по-силно издание на Техномебел в сравнение с предходни години.

Екипът на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ посрещаше гостите си на познатата локация в зала 3. За пръв път в България беше демонстрирана и новата единна идентичност на SCM Group, с която всички видове машини и технологии за дървообработване вече са обединени под една единствена марка, SCM. Под шапката на бранда вече са всички досега познати марки, специализирани в различни технологични направления, като Morbidelli (CNC дървообработващи центри за пробиване и фрезоване), Stefani (кантиращи машини), Gabbiani (пакетни циркуляри), DMC (шлайф машини), Routech (CNC дървообработващи центри за строителни елементи), Celaschi (машини и производствени системи за паркет и подови настилки), Mahros (автоматизация), Sergiani (преси), SCM и Minimax (класически машини). Така клиентите на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ могат да намерят подходящото решение за тяхното производство лесно и удобно на едно място в сътрудничество с опитния екип на дългогодишния официален представител на SCM за България.

IMG 9887 web

IMG 9868 web

IMG 9880 web

Машини, които посетителите видяха в работен режим на щанда на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ:

Stefani MD - гъвкава и високопроизводителна кантираща машина индустриален тип

Машината е подходяща за средни и големи производства, изискващи непрекъснат работен процес с големи количества и разнообразни по размер и цвят кантове. Отличително предимство е възможността за работа с три вида технологии за залепване на канта и лесна смяна помежду им: AirFusion (агрегат за залепване на канта с горещ компресиран въздух), стопяемо лепило (EVA) и полиуретаново лепило (PU). Още едно предимство на модела е MultiEdge - машинна настройка по 4 оси от контролното табло със следните функции: различни тънки канотве (0.4, 0.6, 0.8,... мм.); различни по дебелина канотве и плочи със и без защитно фолио; кант с два радиуса; фрезоване с радиус диретно върху плочата (МДФ подготвен за боядисване); различен вид обработка с горен и долен агрегат.

IMG 9885 web

Morbidelli M200 - дървообработващ CNC център "всичко в едно" с много високи нива на гъвкавост при окомплектовка

Това решение при последното поколение обработка на дърво и композитни материали предлага оптимално съотношение цена-качество. 5-осната глава дава свобода на движение а 360 градуса, а ProSpace осигурява безопасен и бърз достъп от вскички страни на машината. С morbidelli M 100/200 получавате несравнимо качество при обработка благодарение на директно задвижваната 5-осна глава, която осигурява пълна липса на вибрации дори при много големи количества отнемане на материал, както и висока скорост на пробивната глава от 8.000 оборота с Ro.Ax шпинделите. В допълнение постигате 60% спестено време в работния цикъл благодарение на свръх оптимизирани времена при движението на работните групи и смяната на инструментите. Машината ви дава безгранични възможности при изработка на различни форми от различни материали - дърво, плочи, пластмаси, композитни материали. 

IMG 9877 web

IMG 9895 web

Ако сте пропуснали да посетите щанда ни в рамките на Техномебел 2018, свържете се с нашия екип сега, за да обсъдим най-подходящите решения за развитието на вашето производство.

IMG 9888 web

РИМ ИНЖЕНЕРИНГ - гр. София, ул. Христо Максимов 45, тел.: 02 873 23 61