Нов софтуер, нови технологични решения и напълно автоматизирана работна клетка за производство на мебели по поръчка, всичко под една марка - SCM

 

 

 

 

 

 

 

 

Синоним на солидност, надеждност и иновация, SCM демонстрира лидерската си позиция с огромна изложбена площ в Хановер. Посетителите имаха възможността да наблюдават последните технологични решения и иновативните работни клетки от поколение 4.0 на обща изложбена площ над 4 000 кв. м. разположена в две изложбени палати.

SCM Arena.В средата на изложбената площ в зала 13 беше разположена отворена към всички посетители презентационна арена със серия от планирани срещи, дискусии и презентации на гост-лектори, касаещи бъдещето на дървообработващата и мебелната индустрия и иновациите в сектора. 

press conf 3

20170526 143150 edit

Индустрия 4.0 е въплътена в новите напълно автоматизирани работни клетки от SCM. Това производствено решение от ново поколение е конкретен отговор на необходимостта от „масова персонализация“ при производството на мебели и обзавеждане. Целта на работната клетка е да посрещне индивидуалните нужди на клиента, същевременно запазвайки предимствата на индустриалното производство. Цялата система е напълно автоматизирана, управлявана от софтуера Maestro Watch, поддържана чрез антропоморфен робот снабден с визуална система за разпознаване на работните детайли и управлявана от един единствен оператор. Работната клетка поколение 4.0 е изключително гъвкаво производствено решение, чрез което е възможна обработката на голямо разнообразие от детайли, както в дълги, така и в единични серии. 

lean cell 4.0

Scm Ligna 68

Нови пакети софтуер Maestro Suite също бяха представени на Ligna 2017.Най-значимите нововъведения касаят Maestro Cut, софтуерът управляващ пакетно-разкройващите циркуляри SCM, който е снабден с напълно нов мулти-тъч интерфейс на 21-инчов екран 16:9. Това прави управлението на машините максимално лесно. Maestro Cut е на разположение при цялата гама пакетни циркуляри на SCM и може да бъде използван за управление на всички машинни функции. Върховите резултати в топ гамата се постигат чрез софтуера Maestro Ottimo Cut, нов оптимизиращ софтуер разработен съвместно с известен италиански университет, създател на забележителен евристичен алгоритъм. Този оптимизиращ софтуер  при пакетните циркуляри намалява изчислителното време с от 10 до 30% и генерира диаграми за разкрой, които намаляват загубите на материал с до 50%. Това постижение поставя Maestro Ottimo Cut на връхната точка във софтуерните решения в тази продуктова категория.

Scm Ligna 21

Scm Ligna 73

По време на Ligna 2017 SCM представи над 60 технологични решения в различните си продуктови категории, създадени да отговорят на нуждите на всяка компания, от малките производители на мебели до мултинационалните компании. След горещия прием в началото на годината по време на Дните на Отворени Врати в централата на SCM в Римини, новите CNC центри Morbidelli M100и Morbidelli M200бяха демонстрирани пред още по-голяма публика. Друг значим акцент беше кантиращият CNC работен център Morbidelli P200, който може да разреши за всяка компания все по-често срещаната необходимост от разкрой и кантиране на нестандартни детайли с разнообразна форма. Това технологично решение определено се превърна в една от звездите в Хановер. Много подобрения бяха демонстрирани и в класическите машини, като двойно накланящият се диск при входното ниво разкройващи циркуляри Minimax SI Xи малката кантираща машина Minimax me40.

20170526 150206

Scm Ligna 17

Scm Ligna 47

20170526 122839 edit

SCM остава единствен бранд в дървообработващия сектор. И накрая, SCM Group обновява позиционирането си в представата на клиентите като обединява всички машини под името SCM. Брандовете познати досега, като Morbidelli, Stefani, Gabbiani и пр,. запазват присъствие като референция в имената на моделите на машините. Така SCM остава единствен синоним за дървообработващите машини, създавани от SCM Group.Новият имидж на компанията беше представен официално именно в Хановер под мотото “SCM е повече“, а създаването на иновации в дървообработващите технологии беше поставено в сърцевината на италианското ДНК на компанията.

Scm Ligna 2017 5

И през 2017-та година РИМ ИНЖЕНЕРИНГ традиционно взе участие в единственото професионално изложение за технологии и материали за производство на мебели и дървообработка в България - Техномебел. Между 24-ти и 28-ми април Рим Инженеринг, като официален дилър за България на SCM GROUP, отново представи пред посетителите новостите в машините от италианския гигатнт в производството на технологии за дървообработка в зала 3, щанд C2.

Tehnomebel2017 2

Tehnomebel2017 3

Tehnomebel2017 4

НОВО на Българския пазар:

 garnigamultiwindowapps

MULTI WINDOW APPS е иновативна модулна система фрезови глави за производство на дограма, при което е необходима обикновена фреза. 

1. Позволява да създавате серии дограма с характеристики и дизайн типични за топ гамата продукти на Европейския пазар. Пълният комплект инструменти позволява производството на 5 различни типа прозорци: традиционна дървена дограма от 78 мм. и 92 мм. и комбинации на дърво с алуминий и допълнителна изолация с термални характеристики, отговарящи на изискванията при пасивните къщи.

2. Комплектовката можете да избирате според финансите и потребностите си. По всяко време можете да закупите допълнителни инструменти, за да допълните гамата от решения, които да предложите на вашите клиенти.

Модули инструменти:

- ДЪРВО 78;

- ДЪРВО 78 + 92;

- ДЪРВО/АЛУМИНИЙ 78;

- ДЪРВО/АЛУМИНИЙ 78 +92.

3. Това е цялостна система за проектиране и производство. В допълнение към закупуването на комплект от системата получавате право да поставяте СЕ маркировка на дограмата, при спазване изискванията на Garniga. Заедно със сертификационната система ще получите и софтуер за проектиране и автоматично изчисляване, за изработка на дограма напълно съобразена с изискванията на ЕС.

 *РИМ ИНЖЕНЕРИНГ е официален представител на дървообработващи инструменти Garniga за България.

 mg 6154

От 26-ти до 28-ми януари 2017 в централата на SCM GROUP в Римини, Италия се състояха дни на отворените врати, където в рамките на три дни бяха посрещнати над 2 000 гости от Европа и САЩ.

Във фокуса на събитието беше световната премиера на новите cnc центри серия AUTHOR, въвеждащи технологията „всичко в едно“. Моделите AUTHOR M100 и AUTHOR M200 предизвикаха силен интерес в посетителите с новото си ниво на възможности за пълна персонализация на работния режим. В отговор на най-съвременните индустриални потребности, новата серия дървообработващи центри прави достъпни в една cnc машина всички функционалности и всички нива на производителност. Неслучайно домакините от SCM GROUP маркират създаването на новите модели AUTHOR като значим еволюционен момент в сферата на дървообработващите центри въобще.

Сред гостите присъстваше активно и българска група водена официалния дилър на SCM GROUP за България фирма РИМ ИНЖЕНЕРИНГ. Всички те се запознаха отблизо в шоурума на SCM GROUP с новите cnc центри AUTHOR, както и с последните технологииза CNC обработката на масивна дървесина, за четиристранно профилиращи машини, фрезови машини, пакетни циркуляри, автоматизация и складиране, кантиращи машини, преси и технологии за комплектоване, шлайфмашини и последно поколение софтуер. Визитата обхвана също производствените предприятия на SCM GROUP във Вила Верукио – мястото, където се създават технологиите на SCM GROUP, от машинните корпуси до резервните части. Традиционното гостоприемство на домакините нямаше да бъде пълно и без гала вечерята за всички гости.

 mg 6156

 mg 7143

 mg 6616

 mg 7182

 mg 7259

SCM GROUP Open House BG group sm