автоматична вертикална пробивна машина scm

Startech cn v е модел вертикална и компактна пробивна CNC машина, за пробивни операции и изработка на нутове. Осигурява прецизна работа с вертикално пробиване върху повърхността на плочата, хоризонтално пробиване от четирите страни и изработка на нутове с циркулярен диск по оста Х.

Гъвкавост - идеално решение при производстовото на къси серии по поръчка, тази автоматична пробивна машината е с лесно, интуитивно и бързо за настройки управление 

Прецизност - разположената отгоре над панела пробивна глава дава постоянна и надеждна отправна точка, а захващащата лапа за движение по оста Х гарантира допълнително прецизността при движение на обработваната плоча

Бързина - машинните операции са с максимално съкратено време, със скорост по осите от 20 м/мин.

Много компактна - заемаща едва 5,5 кв.м. тази вертикална пробивна машина наистина пести пространство

drilling head startech cn v   startech cn v mobile clamp
 startech cn v mobile clamp  startech cn v panel drilling

 

Към подробните технически характеристики на Startech cn v и другите модели автоматични пробивни машини от SCM >> ТУК.

 

циркуляри с наклон на диска 46 градуса

МОДЕЛИТЕ SIX ДАВАТ СВОБОДА

Вече можеш да избираш циркуляр с наклон на диска до 46 градуса в двете посоки от трите серии циркуляри с каретка - Nova, Class и L'Invincibile.

Циркуляри с каретка L’Invincibile Si X, Class Si X и Nova Si X от SCM дават максимална височина на рязане при двоен наклон на диска с възможност за работа с главен диск с диаметър 550 мм и подрезвач с диаметър 160 мм. Това решение позволява безкомпромисно добри резултати при разкрой на плочи и масив.

Избери най-подходящия за твоето производство модел спрямо нивото на оборудване в различните серии - ръчни или електронни, електронно-програмируеми настройки, управление и допълнителни устройства... изборът е в твоите ръце.

Сега +1 допълнителна година гаранция към стандартната 10-годишна SCM гаранция на каретката.

Cirkulqri SiX web

Запознай се с пълния асортимент и техническите характеристики на циркулярите с каретка от трите серии на SCM:

- циркуляри с каретка серия Nova >>

- циркуляри с каретка серия Class >>

- циркуляри с каретка серия L'Invincibile >>

През месец април РИМ ИНЖЕНЕРИНГ взе традиционно участие в специализираното изложение за машини и материали за мебели в Интер Експо Център, София. Техномебел се проведе между 24-ти и 28-ми април паралелно със "Светът на мебелите". Впечатление направи разнообразието от машини и изложители за едно по-силно издание на Техномебел в сравнение с предходни години.

Екипът на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ посрещаше гостите си на познатата локация в зала 3. За пръв път в България беше демонстрирана и новата единна идентичност на SCM Group, с която всички видове машини и технологии за дървообработване вече са обединени под една единствена марка, SCM. Под шапката на бранда вече са всички досега познати марки, специализирани в различни технологични направления, като Morbidelli (CNC дървообработващи центри за пробиване и фрезоване), Stefani (кантиращи машини), Gabbiani (пакетни циркуляри), DMC (шлайф машини), Routech (CNC дървообработващи центри за строителни елементи), Celaschi (машини и производствени системи за паркет и подови настилки), Mahros (автоматизация), Sergiani (преси), SCM и Minimax (класически машини). Така клиентите на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ могат да намерят подходящото решение за тяхното производство лесно и удобно на едно място в сътрудничество с опитния екип на дългогодишния официален представител на SCM за България.

IMG 9887 web

IMG 9868 web

IMG 9880 web

Машини, които посетителите видяха в работен режим на щанда на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ:

Stefani MD - гъвкава и високопроизводителна кантираща машина индустриален тип

Машината е подходяща за средни и големи производства, изискващи непрекъснат работен процес с големи количества и разнообразни по размер и цвят кантове. Отличително предимство е възможността за работа с три вида технологии за залепване на канта и лесна смяна помежду им: AirFusion (агрегат за залепване на канта с горещ компресиран въздух), стопяемо лепило (EVA) и полиуретаново лепило (PU). Още едно предимство на модела е MultiEdge - машинна настройка по 4 оси от контролното табло със следните функции: различни тънки канотве (0.4, 0.6, 0.8,... мм.); различни по дебелина канотве и плочи със и без защитно фолио; кант с два радиуса; фрезоване с радиус диретно върху плочата (МДФ подготвен за боядисване); различен вид обработка с горен и долен агрегат.

IMG 9885 web

Morbidelli M200 - дървообработващ CNC център "всичко в едно" с много високи нива на гъвкавост при окомплектовка

Това решение при последното поколение обработка на дърво и композитни материали предлага оптимално съотношение цена-качество. 5-осната глава дава свобода на движение а 360 градуса, а ProSpace осигурява безопасен и бърз достъп от вскички страни на машината. С morbidelli M 100/200 получавате несравнимо качество при обработка благодарение на директно задвижваната 5-осна глава, която осигурява пълна липса на вибрации дори при много големи количества отнемане на материал, както и висока скорост на пробивната глава от 8.000 оборота с Ro.Ax шпинделите. В допълнение постигате 60% спестено време в работния цикъл благодарение на свръх оптимизирани времена при движението на работните групи и смяната на инструментите. Машината ви дава безгранични възможности при изработка на различни форми от различни материали - дърво, плочи, пластмаси, композитни материали. 

IMG 9877 web

IMG 9895 web

Ако сте пропуснали да посетите щанда ни в рамките на Техномебел 2018, свържете се с нашия екип сега, за да обсъдим най-подходящите решения за развитието на вашето производство.

IMG 9888 web

РИМ ИНЖЕНЕРИНГ - гр. София, ул. Христо Максимов 45, тел.: 02 873 23 61

 

С цел преодоляването на икономическите трудности, възникнали във връзка с COVID-19 кризата, „РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД“ получи безвъзмездна финансова помощ в рамките на процедура BG16RFOP002-2.073 „ПОДКРЕПА НА МИКРО И МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ПАНДЕМИЯТА COVID-19“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020.

Наименование на проекта:

„Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“

Цел/и на проекта и очаквани резултати:

Осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19 (в частност „РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД“). Постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места в компанията.

Допълнителна информация:

Код на проектно предложение: BG16RFOP002-2.073-16093

Идентификатор на бенефициент: ЕИК: 130996551

Наименование на бенефициент: РИМ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД

Дата на стартиране: 14.09.2020

Дата на приключване: 14.12.2020

Стойност на бюджета в лева:

Общо: 10 000.00

Финансиране от ЕС:

ЕФРР: 8 500.00

Национално финансиране: 1 500.00

www.eufunds.bg

Проект BG16RFOP002-2.073-16093„Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“. Проектът се осъществява в рамките на процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, финансирана от ОП „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

eu covid

МЕЖДУ 25-ТИ И 27-МИ ЯНУАРИ в централата на компанията в Римини, Италия, SCM посрещна над 2 500 гости от целия свят по повод организираните дни на отворени врати. Трите наситени с презентации дни бяха посветени на дигитализирането на мебелната и дървообработваща индустрия. С 50 модела машини изложени на място и над 100 различни демонстрации на машини в работен режим, организиторите определят събитието като изключително успешно и благодарят на всички посетители и партньори, в това число българската група собственици и мениждъри на мебелни фирми поканени и придружавани от екипа на РИМ ИНЖЕНЕРИНГ, дилър на SCM за българския пазар. 

scm digital days 01.2018 2

Дигиталните дни представляваха отлична възможност за детайлен поглед към най-новите проявления на дигитализацията в мебелната индустрия и иновациите, които SCM въвежда в производствения цикъл. Стотиците посетители се потопиха изцяло във виртуалната реалност чрез умните очила проектирани от SCM, които спомагат да се осигури дистанционно и интерактивно техническо обсужване от ново поколение за клиентите и операторите на машини. Хиляда посетители проследиха наживо демонстрация на софтуарните апликации на бъдещето от SCM. Те предизвикаха огромен интерес сред гостите - производители на мебели, които планират производствата си в контекста на Индустрия 4.0.

Обзор на основните нови характеристики в софтуерния пакет Maestro Suite можете да видите в това видео.

На LIGNA 2019 SCM представи визията си за следващото поколение мебелна фабрика

Издание 2019 на знаменитото изложение Ligna беляза 60-тото юбилейно участие на италианския гигант SCM в Хановер с елегантен и светъл щанд от над 4 хил. кв. м. и с посетители и клиенти от 5-те континента. Официалният дилър на SCM за България РИМ Инженеринг по традиция се грижеше за гостите от България, запознавайки ги с последните новости в технологичните производствени решения на ниво организация на модерна мебелна фабрика и на равнище отделни машини с най-новите модели и подобрения.

Фокусът на тазгодишното представяне на SCM в Хановер беше върху визията за последно поколение мебелна фабрика под наименованието Smart & Human Factory. Логична еволюция на насочената към автоматизацията Индустрия 4.0, новата концепция на SCM се гради на умната, но и достъпна взаимовръзка човек-робот за целите на гъвкав производствен процес при доминиращо присъствие на индивидуални клиентски поръчки за мебели.

В обширната демонстрационна зона посетителите на щанда на SCM в зала 13 имаха възможността да наблюдават в реално време как машини, роботи и хора работят по-лесно и по-ефективно заедно. Автоматизираното производство на индивидуални поръчки е с максимална гъвкавост и възможност да бъде комплектовано за разнообразни по обем и вид мебелни производства. В своята същност процесът протича в няколко основни стъпки, започвайки от софтуерните и дигитални приложения, които обработват различните заявки и предварително „планират“ и групират необходимите детайли. Автономни мобилни роботи разпознават и взимат за отвеждане необходимите плочи към зоната за екитекиране и разкрояване. Следва повторно сканиране и своеобразни интелигентни мобилни товарни колички отвеждат вече разкроените детайли до следващата работна точка. Кантиращата машина от ново поколение работи с различни по размер, форма и цвят детайли, като автоматично устройство връща кантираните детайли при оператора. Следвайки същият работен модел, автономните товарани колички отвеждат детайлите към пробивен център, след това към зоната за асемблиране, пакетиране и складиране на готовата продукция. Тези сложни и многобройни операции протичат в хармония и безопасност между човешкото присъствие на оператора и постоянно движещите се из фабриката автономни роботи, които в реално време засичат и заобикалят евентуални препятствия по трасето.

Друг акцент от представянето на SCM бяха технологичните решения за повърхностна обработка – шлайфане, пресоване, финишна обработка, лакиране и боядисване – на щанда на Superfici в зала 16, също следвайки модела на новата умна фабрика.

Общо над 60 новости – нови модели, подобрения и нововъведения бяха показани де факто във всички сфери на предлаганите от SCM технологиии видове машини – за обработка на плочи и масив, за занаятчийски, малки, средни и големи индустриални производства, като допълнително затвърждаване на водещата позиция на италианската група като компанията, предлагаща най-широкия спектър в света от решения за вторична обработка на дърво.

 

 U9A2560

 

 U9A2987

 

 U9A3197

Нов софтуер, нови технологични решения и напълно автоматизирана работна клетка за производство на мебели по поръчка, всичко под една марка - SCM

Синоним на солидност, надеждност и иновация, SCM демонстрира лидерската си позиция с огромна изложбена площ в Хановер. Посетителите имаха възможността да наблюдават последните технологични решения и иновативните работни клетки от поколение 4.0 на обща изложбена площ над 4 000 кв. м. разположена в две изложбени палати.

SCM Arena.В средата на изложбената площ в зала 13 беше разположена отворена към всички посетители презентационна арена със серия от планирани срещи, дискусии и презентации на гост-лектори, касаещи бъдещето на дървообработващата и мебелната индустрия и иновациите в сектора. 

press conf 3

 

Индустрия 4.0 е въплътена в новите напълно автоматизирани работни клетки от SCM. Това производствено решение от ново поколение е конкретен отговор на необходимостта от „масова персонализация“ при производството на мебели и обзавеждане. Целта на работната клетка е да посрещне индивидуалните нужди на клиента, същевременно запазвайки предимствата на индустриалното производство. Цялата система е напълно автоматизирана, управлявана от софтуера Maestro Watch, поддържана чрез антропоморфен робот снабден с визуална система за разпознаване на работните детайли и управлявана от един единствен оператор. Работната клетка поколение 4.0 е изключително гъвкаво производствено решение, чрез което е възможна обработката на голямо разнообразие от детайли, както в дълги, така и в единични серии. 

lean cell 4.0

 

Нови пакети софтуер Maestro Suite също бяха представени на Ligna 2017.Най-значимите нововъведения касаят Maestro Cut, софтуерът управляващ пакетно-разкройващите циркуляри SCM, който е снабден с напълно нов мулти-тъч интерфейс на 21-инчов екран 16:9. Това прави управлението на машините максимално лесно. Maestro Cut е на разположение при цялата гама пакетни циркуляри на SCM и може да бъде използван за управление на всички машинни функции. Върховите резултати в топ гамата се постигат чрез софтуера Maestro Ottimo Cut, нов оптимизиращ софтуер разработен съвместно с известен италиански университет, създател на забележителен евристичен алгоритъм. Този оптимизиращ софтуер  при пакетните циркуляри намалява изчислителното време с от 10 до 30% и генерира диаграми за разкрой, които намаляват загубите на материал с до 50%. Това постижение поставя Maestro Ottimo Cut на връхната точка във софтуерните решения в тази продуктова категория.

Scm Ligna 21

Scm Ligna 73

По време на Ligna 2017 SCM представи над 60 технологични решения в различните си продуктови категории, създадени да отговорят на нуждите на всяка компания, от малките производители на мебели до мултинационалните компании. След горещия прием в началото на годината по време на Дните на Отворени Врати в централата на SCM в Римини, новите CNC центри Morbidelli M100и Morbidelli M200бяха демонстрирани пред още по-голяма публика. Друг значим акцент беше кантиращият CNC работен център Morbidelli P200, който може да разреши за всяка компания все по-често срещаната необходимост от разкрой и кантиране на нестандартни детайли с разнообразна форма. Това технологично решение определено се превърна в една от звездите в Хановер. Много подобрения бяха демонстрирани и в класическите машини, като двойно накланящият се диск при входното ниво разкройващи циркуляри Minimax SI Xи малката кантираща машина Minimax me40.

20170526 150206

20170526 122839 edit

SCM остава единствен бранд в дървообработващия сектор. И накрая, SCM Group обновява позиционирането си в представата на клиентите като обединява всички машини под името SCM. Брандовете познати досега, като Morbidelli, Stefani, Gabbiani и пр,. запазват присъствие като референция в имената на моделите на машините. Така SCM остава единствен синоним за дървообработващите машини, създавани от SCM Group.Новият имидж на компанията беше представен официално именно в Хановер под мотото “SCM е повече“, а създаването на иновации в дървообработващите технологии беше поставено в сърцевината на италианското ДНК на компанията.